Home / Services / Industriële Lakkerij

Vernissen & Lakken

Natlakken is het proces waarbij handmatig een vloeibare verf wordt aangebracht op uw product. Een natlak kan oplosmiddelgedragen of watergedragen zijn. Bij laatstgenoemde worden geen organische oplosmiddelen meer gebruikt, maar is water de drager van het product.

How it work :

  • Na het aanbrengen van een laksysteem moet het product de tijd krijgen om het oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden. De vaste bestanddelen die over blijven vormen dan de uiteindelijke beschermlaag. Er zijn vele typen natlakken aan te brengen, afhankelijk van ondergrond en de eisen die men stelt. In tegenstelling tot die bij poeder, zijn er bij natlakken meerdere uithardingmethodes denkbaar. All Concept Solutions BVBA gebruikt volgende soorten: Lucht drogende lakken: lakken die zonder extra toevoeging van een verharder-component drogen door zuurstofopname (luchtdrogend). Meer component lakken: lakken waarvan de basiscomponent niet uit zichzelf uithard, maar waarbij onder invloed van een verharder een chemische reactie op gang wordt gebracht die zorgt voor het uitharden van de lak. Ook versystemen opgebouwd uit verschillende lagen epoxy's en polyurethaanlakken zijn geen probleem voor ons.

Service Features :

  • Vernissen & Lakken
  • Natlakken is het proces waarbij handmatig een vloeibare verf wordt aangebracht op uw product. Een natlak kan oplosmiddelgedragen of watergedragen zijn. Bij laatstgenoemde worden geen organische oplosmiddelen meer gebruikt, maar is water de drager van het product.

Related Projects

Another Services

Metalliseren Bij metalliseren, ook wel schooperen genoemd, wordt een actief roestwerende laag aangebracht. Dit wordt uitgevoerd op stalen hekwerken, stalen constructie-delen en dergelijke. Alvorens men gaat metalliseren is het belangrijk…
Read more

RVS & Aluminium Bij het parelstralen van Inox worden lasnaden en oppervlakten grondig gereinigd. Door het stralen word het materiaal actief en gaan de poriën open. Hierdoor kunnen onzuiverheden eenvoudig…
Read more

Zandstralen Als voorbehandeling van de te behandelen metalen wordt gekozen voor een mechanische reiniging.
Read more

Glasparelstralen Glasparelstralen gebeurt met zéér fijne glasbolletjes. Dit brengt ons in staat om heel fijn en secuur straalwerk uit te voeren.
Read more